fbpx

Amikor arra gondoltunk, de jó lenne a családdal több időt tölteni, azt hiszem nem pont így képzeltük el. Mindenki igyekszik megtalálni az optimális középutat a munka, család és háztartás háromszögben, ami most fokozottan igaz. Egy térre vagyunk bepréselve, ráadásul az eddig jól kialakult rutinunkat teljesen újra kellett értelmezni. Nehéz. Az vigasztaljon, hogy mindenkinek!

Ne érezd magad egyedül, mindenkinek vannak könnyebb és nehezebb napjai. Attól még nem leszel rossz anya, mert ötödik napja virslit vacsoráznak a gyerekek vagy mert eltelt úgy egy nap, hogy mindenki pizsamában maradt. Új szokásokat kell kialakítani, új napi rendet felállítani, ha pedig ez nem lenne elég, még be is kell őket tartatnod. Ugye mind rájöttünk, hogy a bölcsiben dolgozók, az óvónénik és tanítónénik, mind szuperhősök és most hirtelen elképesztően hálásak vagyunk nekik? De azt ne felejtsd el, ezek szakmák, több évig tanulták mire a megfelelő képesítést megkapták! Többek között például azt, hogy hogyan kommunikáljanak a gyerekekkel, mik az érettségüknek megfelelő játékok, kisujjból kiráznak sok-sok dalt és mondókát, minden ünnepkörhöz kapcsolódóan van valamilyen kreatív ötletük és sorolhatnánk. Ne hibáztasd magad, ha te könyvelőként nem érted a testvérek közötti kohéziós rendet, vagy vegyészként még sem tudod az ovis kakaót elkészíteni. Továbbra sem kell mindenhez érteni, de azért persze nem rossz.

Összegyűjtöttünk nektek néhány olyan oldalt, melyek segíthetnek a gyerekeket lefoglalni, ötletet adni, hogyan töltsétek együtt minél szórakoztatóbban az időt.

@tintanyulak

Farkasházi Réka, aki maga is szintén több gyermekes édesanya, magyar meséket olvas élőben, mindennap 16.30-kor. Az élő felolvasástól olyan érzésünk támad, mintha ott ülnénk Réka szőnyegén mi is. Az énekesnő könnyen teremt kapcsolatot a virtuális térben és játszi könnyedséggel repít minket a mesék világába.

Ovis karanTanya vagy ennek nagyobbaknak szóló verziója, a Suli karanTanya

Pontos napi beosztásra lehet számítani és akár több órányi közös játékot, feladatokat szolgáltatnak a kicsiknek. Igazi segítség azok számára, akiknek nehéz megoldaniuk, hogy egész nap lekössék gyermekük figyelmét. Valamint tervezhető napi rutin ad, ami segítség az egész családnak.

Muti mit játszotok

Tippek, trükkök, praktikák házilag. Rengeteg jópofa, kedves ötletet lehet találni kézműves foglalkozáshoz, családi kalandjátékhoz, saját készítésű társasjátékhoz, szórakoztató ügyességi játékos feladatokhoz egyaránt. Bárki feltöltheti ötletét, ezzel is egymást motiválva, segítve.

Kerekítő foglalkozás

Akinek pici gyermeke van, az biztos tudja mi fán terem a Kerekítő. Több kezdeményezés is elindult általuk. ezek a „Mindennapi mondókánk” és a „Kerekítő manós zenepercek”. De akiknek az élő foglalkozások hiányoznak, azoknak sem kell szomorkodnia, mert több oktató indított online órákat is. Mondókázásra, közös éneklésre fel!

Mit játsszunk?

Sokszor érzi azt az ember, mikor egy csomagolt, új társast a kezébe fog, hogy a rövid leírásból nem derült ki, tulajdonképpen mi is a játék. Egy drágább játéknál pedig nem szeretne mellé nyúlni az ember. Zoli és Réka már a karanténhelyzet előtt is társasjátékokat próbáltak ki és ajánlottak mindenkinek, aki szereti. Talán még sosem volt ennyire aktuális munkásságuk. Böngésszetek, játszatok!

Bízunk benne, hogy sikerült néhány új ötlettel gazdagítani az otthoni szabadidő töltés repertoárját.

Tudjátok, maradjatok otthon, vigyázzatok magatokra és egymásra, ha pedig valami jó ötleted támad, mit lehet otthon közösen csinálni, akkor ne legyetek restek megosztani azt másokkal!

error: Védett tartalom!