fbpx

Csak a szerencsésebb kismamák nem tapasztalják a terhesség során fellépő kellemetlen panaszokat. A kismama-taping egy viszonylag új lehetőség, melyet még kevesen ismernek, azonban megoldást jelenthet a problémákra. Nézzük meg picit alaposabban, mi is ez.

Kineziológiai tapaszt használunk, mely tulajdonságait tekintve olyan, mint a bőr. Tulajdonképpen ez egy rugalmas ragasztási technika. A szalagban nincs semmi hatóanyag, a helyes felragasztással érjük el a kívánt hatást. Egy bizonyos pozíciót tartunk és rögzítünk vele, vagy segítjük az izom lazítását.

A bőrhöz az akril bevonatnak köszönhetően ragad, ezért az allergiás reakció szinte kizárt. Azonban ha nem tisztítják le előtte alaposan a bőrt és szennyeződés marad a szalag alatt, az néhány esetben irritációt válthat ki. Ez könnyen orvosolható, ha alaposan fertőtlenítjük az adott területet.

Mire is jó?

Terhesség alatt nagyon fontos a prevenció. Az egyik legjelentősebb talán a köldöksérv megelőzése, valamint a hasizomvédelem. A szalaggal megtámaszthatjuk a derekat, javíthatjuk a vállövi tartást, segíthetjük az izom, valamint a hasi bőr állapotának megőrzését, nem utolsó sorban pedig, segít tartani a pocakot a 7. hónaptól.

Amikor panasz van, izmot lazítunk vele, segítjük a keringést, vagy adott esetben stabilizálunk. Kiválóan kezelhető általa az elgémberedett nyak, fájó csuklya, állandó előre görnyedés okozta hátfájás, valamint a derékfájdalom is.

A szülés után a felépülést is elősegíthetjük tappinggel. Egy éven belül az egyenes hasizom kezelésében, valamint a striák gyógyulásában jelentős a szerepe.

A kívánt hatást akkor érhetjük el, ha megfelelő módon van felragasztva a szalag, illetve mozgásban van az izom. Fontos szem előtt tartanunk, hogy ez egy kiegészítő kezelés, nem önálló terápia.

Babákra is használható. Remek kiegészítő kezelés lehet hasfájás esetén is. Azonban az orvosi kontrollt szigorúan kell venni!

Ha a téma kapcsán felmerült bennetek néhány kérdés, szívesen válaszolunk rá!

Rádi Dóra

Rádi Dóra

Kérdésed van? Szeretnél értesülni a legújabb lehetőségekről? Kövess minket Facebookon!

error: Védett tartalom!