fbpx

Idén 2018. június 16-án véget érnek az éves turnussorozataink. A heti egy, két alkalmas úszásoktatásainkat felváltja a napközis úszótábor és az intenzív úszásoktatás. Az úszótáborunkról bővebben olvashattok itt a honlapunkon vagy a Facebook oldalunkon.

Mit takar az intenzív úszótanfolyam?

A nyári szezonban két hetes turnusokban mindennapos úszásórákat tartunk délutánonként hétfőtől csütörtökig. Lehet mindennapi úszásórákat választani, de van opció a heti két alkalmas úszásra is. Egy óra 45 perces, 40 perc irányított foglalkozás és 5 perc szabad játék figyelem kíséretében. A csoportok több tudásszint szerint lesznek felosztva, így mindenki részt vehet egy ilyen foglalkozáson a teljesen kezdőtől a haladóig.

Mit ad ez a mindennapi úszás?

Rendszeres tanulással és gyakorlással vagyunk képesek valamit igazán jól és hatékonyan elsajátítani. Év közben a gyerekeknek megannyi más dologra is oda kell figyelniük (iskola, plusz szakkörök), megoszlik a figyelem, viszont nyáron ezektől mentesülve könnyebb a koncentráció.

A cél új mozgásformákat, úszásnemeket megismerni, az eddig megszerzett tudást felfrissíteni, elmélyíteni, továbbfejleszteni. Az intenzív tanfolyamok alatt még fontosabb számunkra a vízbiztonság elsajátítása, hiszen nyáron a vízparti nyaralások fokozottan nagy elővigyázatosságot igényelnek. A gyermek sajnos nem két hét alatt fog megtanulni úszni, de egy biztonságérzetet, vízszeretetet könnyen kialakíthatunk, így a szülő is kicsit nyugodtabban megy vízbe a gyermekkel.

Fontosnak tartjuk, hogy az elsők között tanulják meg az önmentést. Amely azt jelenti, hogy a vízbe eséskor, az illető veszélyhelyzetben is egyből a hátára fordul, így védi magát a megfulladástól.

Várjuk szeretettel az új és a „régimotoros” diákjainkat! Töltsük együtt hatékonyan és szórakozva a nyarat is!

error: Védett tartalom!