fbpx

Miért jó, ha úszni tanul a gyerkőc?

Ha gyermeke már egészen kicsi korban megtanul biztonságosan mozogni a vízben, nem kell tartania attól, hogy mikor a táborozás vagy az osztálykirándulás szóba jön, ebben az egészen más közegben valami tragédia történik. Az úszás olyan alapvető képesség, melyet minden gyerkőcken el kell sajátítania.

Ezen felül rengeteg élettani hatása van, mely segíti a mindennapokat. Úszás közben olyan izomcsoportokat is átmozgatunk, amit egyébként a mindennapjainkban alig-alig használunk. Az úszás fejleszti a mozgáskoordinációt, javítja a tartást, jót tesz a tüdőnek és optimális kikapcsolódás kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Az úszást, mint orvosi kezelések kiegészítőjét is alkalmazzák az asztma, a magas vérnyomás, a túlsúly, a gerincproblémák, koordinációs zavarok, hiperaktivitás vagy magatartászavar esetén.

A foglalkozások menete

A gyermekeket tudás szintjeiknek megfelelően differenciált oktatásban részesítjük. A foglakozások 45 percesek, melyből 40 perc oktatással, az utolsó 5 perce felügyelt szabad játékkal telik.

SZOLGÁLTATÁSAINK

Nyári intenzív csoportos gyermek úszásoktatás

A nyári szezonban hagyományos 4 hetes oktatásainkat 2 hetes turnusok váltják fel, amely idő alatt minimum heti kétszer maximum heti négyszer van lehetőség úszni.

Babaúszás

A babaúszást 3 hónapos kortól érdemes elkezdeni. A 3 hónapos kort azért érdemes kivárni, hogy a baba immunrendszere elég erős legyen.

Ezeknek a gyerekeknek soha nem fog problémát jelenteni ha víz éri az arcukat és felkészülnek a tényleges úszásoktatásra.

Lubickoló csoport

A lubickoló csoportot azzal a céllal hoztuk létre, hogy átmenetet képezzünk a babaúszás és a csoportos úszásoktatás között.

Míg a babúszáson a szülő is bent van a vízben, addig a lubickoló csoportban már csak az oktatóval vannak a gyerekek, ezzel is felkészítve őket az úszásoktatásra.

Gyermek úszásoktatás

Nálunk az úszásoktatás gyerekeknek általában oktatónként kis létszámú csoportokban történik, így elegendő figyelem jut mindenkire.

gyermek úszásoktatás fókuszában az az alapelv áll, hogy ha gyermeke kis korban megtanul otthonosan mozogni a vízben, kialakul a vízbiztonsága, akkor nem kell attól tartani, hogy pl. osztálykirándulás alkalmával valami baj történik.

Felnőtt úszásoktatás

felnőtt úszásoktatás kapcsán leggyakrabban azt szokták kérdezni, hogy mennyi idő alatt lehet megtanulni úszni.

Ez attól függ, hogy ki milyen adottságokkal (úszás alapokkal, szabadidővel, idősebbeknél milyen betegségekkel) érkezik, azt viszont biztosan kijelenthetjük, hogy mindenki meg tud tanulni úszni.

Aquafitness

Az aquafitness (vízitorna) a feszültségoldás és a relaxáció egyik leghatásosabb eszköze. Ugyancsak jó kiegészítője a fogyókúrának és a különféle sérülések kíméletes kezelésének.

A jó kondíció és az alakformálás szintén kiváló “mellékhatása” a rendszeres időközönként végzett vízitornának. A vízben végzett gimnasztikai gyakorlatok mindenféle korosztálynak és mindkét nemnek ajánljuk.

Vízi-party, szülinapi zsúr

Legyen szó szülinapról, névnapról, gyereknapról vagy bármely más eseményről, segítünk megszervezni.

Az uszodában animátorok vezetésével izgalmas, szórakoztató játékokkal színesítjük a vízi bulit.

Magánúszás

  • személyre szabott tanulási menet,
  • az oktató folyamatos figyelemmel követi fejlődési ütemed,
  • garantált a jó hangulat, családias légkör,
  • koncentráltabban tudunk javítani a pontatlanságokon,
  • víziszony, félelmek leküzdésére is ideális,
  • nem szeretnél csoportban dolgozni vagy kiemelt figyelmet igényelsz,
  • esetleg szégyenlős vagy…

Jelentkezz szolgáltatásainkra az alábbi űrlap segítségével!

[contact-form-7 404 "Nem található"]

Elérhetőségeink

XIV. ker. Budapest, Egressy út 178. F. (Paskál Fürdő) CSOPORTOS GYERMEK ÉS FELNŐTT ÚSZÁSOKTATÁS » +36 30 599 57 62
XIV. ker. Budapest, Egressy út 178. F. (Paskál Fürdő) BABAÚSZÁS » +36 30 257 37 57
XIV. ker. Budapest, Vezér utca 151-155. » +36 30 527 07 59
XV. ker. Budapest, Széchenyi út 89. » +36 30 498 94 08
SELLŐÚSZÁS » +36 30 797 97 22

Hívj a fenti számok valamelyikén, vagy írj levelet az info@smileuszoiskola.hu e-mail címre!