fbpx

Aquafitness

Az aquafitness (vízitorna) a feszültségoldás és a relaxáció egyik leghatásosabb eszköze. Ugyancsak jó kiegészítője a fogyókúrának és a különféle sérülések kíméletes kezelésének.

A jó kondíció és az alakformálás szintén kiváló “mellékhatása” a rendszeres időközönként végzett vízitornának. A vízben végzett gimnasztikai gyakorlatok mindenféle korosztálynak és mindkét nemnek ajánljuk, de részt vehetnek benne mozgásszervi panaszokkal, mozgásszegény életmóddal vagy gerincbántalmakkal küzdő, de élvezetes mozgásra vágyó fiatalok és idősek egyaránt.

Az aquafitness kifejezett orvosi ellenjavallat (pl. szív- és érrendszeri probléma, allergia, nyílt seb, fertőző állapot, megfázás, láz) esetén nem ajánlott.

Aquafitness Budapesten

„Ha egész nap az irodában ülsz, hamar rájössz, hogy muszáj valami mozgást beiktatnod az életedbe. Az aquafitness erre tökéletes – átmozgat és ellazít.”

Aquafitness különféle betegségekre

Az aquafitness az alábbi betegségekben szenvedőknek különösen ajánlott:

 • krónikus légúti betegségek
 • a krónikus tüdőbetegségben (COPD) szenvedőknek kifejezetten jót tesz!
 • asztma
 • gerincproblémák
 • ízületi megbetegedés
 • derék- és hátfájás
 • csontritkulás
 • túlsúllyal rendelkezőknek
 • rehabilitációra szoruló páciensek számára
 • szülés után lévő kismamáknak ideális mozgásforma
aquafitness vizi torna gyakorlatok tréning

A vízitorna különféle gyakorlatsorai általános közérzetjavítóként is hasznosak. Élsportolók is gyakran beépítik az edzéstervükbe, pl. vízben futás gyakorlatként. A vízben való mozgás a stressz levezetésének egyik módjaként ismert, az orvostársadalom által nagyon gyakran alkalmazott terápia.

A vízben végzett torna rekreációs céllal minden korosztálynak ajánlott, nem kell hozzá úszótudás, a polifoam öv mindenkit fenntart a vízen.

„Sosem gondoltam volna, hogy egy vízi nudli nevű dologgal fogok sportolni.”

Aquafitness hatásai

A vízitorna hozadékai az alábbi egészségre gyakorolt, pozitív hatások:

 • tartás javulása
 • állóképesség növelése
 • vérnyomás stabilizálása
 • az izmok rugalmasságának növelése
 • anyagcsere javítása
 • zsírégető hatású
 • méregtelenít
aquafitness eszközök, vizitornához súlyzó

Aqaufitness felszerelések

Az órákra a szokásos uszodai felszerelésen kívül (fürdőruha, papucs, köntös és jókedv) nem kell hozni semmit, mert minden eszközt biztosítunk. Az Aquafitness gyakorlatok című részben már ismertettünk néhány lehetséges eszközt.

 • Víziöv: rugalmas öv a derékra, a test víz fölött maradását támogatja, és a helyes testtartást segíti elő.
 • Vízisúlyzók: szárazon nagyon könnyű szivacsból készült súlyzók, amelyek viszont víz alatt sokkal nehezebben mozgathatók, ezért megdolgoztatják az izmokat.
 • Vízi nudli: kb. másfél méteres szivacs nudli, amellyel erősítő és nyújtó gyakorlatok is végezhetők, és fejleszthetjük vele az úszás lábtempóját is.

„Az elején arra készültem, hogy olyan lesz, mint egy katonai kiképzés. Ezzel szemben az órák általában nevetéssel telnek.”

Mire van szükség az aquafitnesshez?

A szükséges (fent említett) felszereléseket mi biztosítjuk, Önnek csak el kell jönnie az órára. Nem kell tudni úszni, de előny, ha valaki otthonosabban, biztonságosabban mozog a vízben.

Gyakran ismételt kérdések

Bármikor be lehet csatlakozni az aquafitness csoporthoz?
Igen, mert nincsenek kezdők és haladók. A gyakorlatokat mindenki a saját tempójában végzi.
Nincs kondícióm, fogom-e bírni az órát?
Az aquafitness nem verseny. Mindenki a maga szintjének megfelelően végezheti a gyakorlatokat, a lényeg, hogy pontosan csinálja. Némi kitartásra nyilván szükség van, de ez az órákon való részvétellel folyamatosan fejlődik.
Szégyenlős vagyok.
Oktatóink megpróbálják figyelembe venni azt, ha új résztvevő érkezik a csapatba.

Az “újoncoknak” a szélső pályákon vagy hátul adunk helyet, hogy ne láthassa senki, ha esetleg nem megy flottul elsőre az összes gyakorlat. Ha valaki az első néhány alkalommal ügyetlen, az pedig kit érdekel? Nem mások, hanem magunk miatt járunk mozogni.

Meg lehet fázni a medencében, milyen hideg a víz?
Mivel folyamatos mozgásban vagyunk, a medencében gyakorlatilag lehetetlen megfázni aquafitness órán.
Aquafitness terhesség alatt és után?
Várandós kismamáknak a magzat 12 hetes korától ajánlott sportolniuk. A vízitornát addig javasoljuk, amíg a habszivacs öv nem lesz kényelmetlen a számukra. Nyitott méhszájjal nem lehet vízbe menni. Ajánlott uszodatampon használata.

Szülés után erősen javasolt mozgásforma. Megelőzhető a szülés utáni depresszió, ennyi időt mindenki szánhat magára, mert megéri.

Aquafitness gyerekeknek?
Nem jellemző igény, de 160 cm feletti gyermekeket tudunk fogadni az órákra. Ha a szülő nem tudja megoldani a gyermekfelügyeletet, és ezért érkezik az órára a gyermekével, akkor kedvezményt biztosítunk kettejüknek.
Aquafitness férfiaknak?
A férfiak általában bátortalanabbak, mint a hölgyek, de ez a mozgás számukra is hasznos és egészséges időtöltés. A medencében együtt vidám hangulatban, jól telik az idő, és ha gyermekkel vagy gyermekekkel érkeznek, akkor ez már közös, családi programmá növi ki magát.

Helyszínek / Időpontok

Budapest- Bánkút utcai tanuszoda

XV. kerület, Bánkút utca 67-69.
+36 30 177 48 18

Aquafitness

Aquafitness

ÓRÁK Hétfő
1. óra 18:00

Budapest- Ferihegyi úti tanuszoda

XVII. kerület, Ferihegyi út 115.
+36 30 7979 722

Aquafitness

Aquafitness

ÓRÁK Csütörtök
1. óra 18:45

Aquafitness árai

1 alkalom: 4.000 Ft/fő

4 alkalmas bérlet, mely hiányzás esetén 5 hét alatt felhasználható: 14.000 Ft/fő

1 alkalom: 4.000 Ft/fő

4 alkalmas bérlet, mely hiányzás esetén 5 hét alatt felhasználható: 14.000 Ft/fő

Aquafitness jelentkezés

Házirendek

Adatkezelés

1 + 7 =

error: Védett tartalom!